Aanvragen MfN Mediation traject 

Stappenplan 

  1. Na het eerste contact plannen we een kennismaking in op een locatie die voor beide partijen goed voelt. Meestal kan dit op korte termijn
  2. Als beide partijen vertrouwen hebben in de mediator nemen we de mediation voorwaarden door. We bespreken duidelijk af wat er verwacht wat voor alle partijen en deze afspraken leggen we vast in de mediation overeenkomst. Daarin staat vermeld dat alles wat besproken wordt vertrouwelijk is en de mediator een neutrale en onpartijdige zal vervullen. De informatie zal later niet gebruikt mogen worden in een juridische procedure.
  3. De mediation is altijd op basis van vrijwilligheid. De mediator is er niet om de oplossing aan te dragen maar om de communicatie van de partijen weer op gang te brengen, zodat zij kunnen gaan werken aan een mogelijke oplossing
  4. Na het ondertekenen van de mediation overeenkomst zullen we een afspraak inplannen voor het eerste gesprek, locatie in overleg.
  5. Wanneer de partijen tot een oplossing komen kan deze in overleg vastgelegd worden in een document. Dan kunnen beide partijen zich eraan houden, alhoewel dit document niet juridisch niet bindend is.