Blue Sky Mediators: Specialisten in mediation! 

In een conflictsituatie kan niemand functioneren. Ook jij niet. Je kunt het verbazend lang volhouden om in probleemsituaties je hoofd boven water te houden maar uiteindelijk merk je dat je geen energie meer hebt. Even geen uitzicht. Hoe kijk je naar de toekomst als je ‘problemen’ met anderen hebt? Binnen je werkkring, je familie, met je buren of in je huwelijk? Kies je voor een advocaat of een mediator? Voor verlies-verlies of win-win? Voor donkere dreigende wolken of blauwe lucht?
 Wij hebben daarom voor elke (conflict)situatie de passende mediator. Zij bieden hulp en bemiddeling bij: echtscheiding, ontbinding samenleving (al dan niet met contract), arbeidsconflicten, conflicten in het familiebedrijf, conflicten met de overheid, zakelijke conflicten, familieconflicten, conflicten in de gezondheidszorg. 

Het conflict oplossen door bemiddeling 

Conflicten komen overal voor. Burenruzies, echtelijke problemen, conflicten tussen huurders en verhuurders, schadevergoedingen, de hoogte van alimentatiegeld, de verdeling van het pensioen, ouderlijke bevoegdheid bij scheiding, geschillen over het wettelijk of feitelijk samenwonen en conflicten op het werk of met de overheid. Weet u dat mediation een uitstekende manier is om een conflict op te lossen? 

De bemiddeling is een onderhandeling waarbij de betrokken partijen samen een oplossing zoeken waar ze zich beiden goed bij voelen. Het is een snelle en eenvoudige procedure, die veel goedkoper is dan een rechtszaak. Bemiddeling is vooral nuttig als de communicatie verstoord is, als rechtstreekse onderhandeling tussen de partijen belemmerd wordt door een wederzijds gebrek aan vertrouwen, of als er sprake is van een escalatie. 

Bemiddeling het gezamenlijk door partijen zelf oplossen van een geschil is met behulp van een onafhankelijke derde, de bemiddelaar of mediator. Het doel van conflicthantering is een oplossing tot stand te laten komen waarin beide partijen zich kunnen vinden en die in hun belangen op aanvaardbare wijze tegemoetkomt. De mediator laat partijen aldus de gang maken van standpunten naar belangen en ondersteunt hen in de verbetering van hun communicatie.