Vanmorgen had ik een zakelijk gesprek met een “meneer”.

Voorbereid op ons gesprek nam ik plaats en hij feliciteerde mij met de genomen stap. Het sociale-praatje-pot ging over de beslissing van zelfstandig starten en we wisselen wat ervaringen en gedachten uit.

Al snel vertelde hij dat hij eind vorig jaar op zijn fiets was gestapt tijdens werkuren en zijn werknemer had gebeld dat hij het niet meer aankon en naar huis ging. Hij was er letterlijk klaar mee.

Hij vertelde dat hij er 39 jaar op had zitten maar nog 9 jaar moest (met een zucht). Ik vroeg hem hoe zijn fiets rit was afgelopen, aangezien ik nu met hem aan tafel zat. Nou zijn werkgever was wel geschrokken en had aangegeven dat hij met kerst maar echt even tot rust moest komen.

Na de vakantie is hij weer op zijn fiets gestapt richting kantoor. Een verzuimgesprek met zijn werknemer is (nog) niet ingepland maar zijn collega’s zijn wel blij dat hij er weer is.

Ik vraag hem welke acties hij nu zelf gaat ondernemen, hij antwoord dat het toch allemaal niks gaat veranderen , misschien is een functie in een lagere schaal een optie om de druk wat te verlagen en weer wat lol te krijgen in zijn werk. Het leukste vindt hij namelijk het contact met mensen en ze verder helpen.

Ik verbaas mij over zijn instelling, hoezo vecht je niet meer voor jezelf? Waarom moet je je werk uitzitten? Waarom onderneem je zelf geen stappen? Je wilt anderen wel verder helpen maar niet jezelf?

Persoonlijk vind ik dit verhaal heel treurig van beide kanten, een werkgever die zich (op het eerste gezicht) onvoldoende interesseert in een betrokken en ervaren medewerker maar ook een “meneer” die het gesprek niet aandurft met zijn werkgever om zijn zorgen maar ook zijn wensen uit te spreken voor de toekomst.

Investeren doe je met elkaar en in elkaar!

Zit jij nu ook voor je gevoel vast in je carrière maar durf je niet het gesprek aan te gaan met je leidinggevende en zit jij je tijd ook “uit”?

Ik sta open voor een bak koffie om te bespreken hoe je weer in jezelf en jouw talenten kan investeren.

#persoonlijkleiderschap #mindset #energy #energie #coach #coaching #ontwikkelcoach #jobcoach #businesscoach #coachen #ontwikkelen #ontwikkeling #ontwikkelingsgericht #persoonlijkeontwikkeling #personalbranding #toekomst #toekomstgericht #development #loopbaan #loopbaanbegeleiding #loopbaancoach #learning #entrepreneurschap #success #work #worksuccess #inspiration #letswork #future #futuregoals #partnerships #career #personaldevelopment #invest #investing #investinyourself #whatinspirese #inspire #lifechange #tipsforsuccess #ai #ecoaching #talenten #ontwikkeljetalent #voice #spreakout #beyourownboss